-Česky -CS Nastavení

Nastavení

2018-04-24

Ještě lepší výsledky při frézování drážek

Klíčové modernizace osvědčeného řešení pro frézování drážek

Tím, co přináší radost výrobcům, když začnou používat nejnovější frézy s vyměnitelnými břitovými destičkami CoroMill® 331 z nabídky společnosti Sandvik Coromant, která se specializuje na obráběcí nástroje a nástrojové systémy, je bezproblémové frézování přesných drážek s pomocí snadno použitelného formátu. K novinkám, které zákazníkům přinášejí celou řadu výhod, patří vnitřní přívod řezné kapaliny a geometrie s lehkým řezem, umožňující stabilní a bezpečné obrábění.

„Představili jsme řadu nových prvků, které pomáhají uspokojit požadavky zákazníků, jako jsou provozní bezpečnost, kvalita obrobených součástí nebo náklady,“ vysvětluje Jenny Häll, produktová manažerka pro oblast frézování drážek ze společnosti Sandvik Coromant. „Ze všeho nejdůležitější bylo patrně doplnění vnitřního přívodu řezné kapaliny, který pomáhá regulovat teplotu v místě řezu, což přináší dlouhou a předvídatelnou životnost břitových destiček. Tento faktor má obzvláště velký přínos při obrábění materiálů ISO M a ISO S [korozivzdorné oceli a žárovzdorné slitiny], které se vyznačují špatnou tepelnou vodivostí. Kromě toho vnitřní přívod řezné kapaliny zaručuje vynikající odvádění třísek, což je klíčovým faktorem z hlediska kvality drážek a bezpečnosti obráběcího procesu.“

Vyšší provozní bezpečnost přispívá k bezproblémovému průběhu obráběcího procesu, což je faktor, který je kromě toho podporován i rozšířením nabídky o geometrie s lehkým řezem. Náhradou za stávající sortiment společností nabízených geometrií pro dobré podmínky/lehké aplikace, respektive náročné podmínky/těžké aplikace při obrábění materiálů ISO M a ISO S, jsou geometrie L30 a L50. Stávající sortiment pro obrábění materiálů ISO P (oceli) a ISO K (litiny) je nyní doplněn o geometrii M30. Geometrie M30 byla záměrně navržena tak, aby zaručovala vyšší bezpečnost obrábění v situacích, které vyžadují použití dlouhého vyložení nástrojů nebo méně tuhých nástrojových sestav a upínacích přípravků.

Dalším faktorem posilujícím bezpečnost obráběcího procesu je vyšší tuhost frézy. U aplikací vyžadujících dlouhé vyložení nástroje nebo u nichž lze předpokládat zvýšený výskyt vibrací, lze pro upnutí fréz CoroMill 331 použít tlumené adaptéry Silent Tools™. V takovém případě se díky kratšímu tělesu frézy CoroMill 331 s upínáním na trn dostávají břity blíže k tlumicímu mechanismu adaptéru Silent Tools, což přináší ještě větší stabilitu nástroje a spolehlivou výkonnost.

V průmyslových odvětvích, jako jsou výroba energetických zařízení nebo letecký a automobilový průmysl, další nárůst provozní bezpečnosti a stability umožňuje výrobcům zvýšení kvality obrobených součástí. Abychom uvedli alespoň několik příkladů, k typickým součástem, pro jejichž výrobu to bude přínosem, patří tělesa škrtících ventilů, konzoly závěsného zařízení letounu, řídicí klapky nebo otočné čepy řízení. Fréza CoroMill 331 nabízí vysoký stupeň univerzálnosti, což ji předurčuje nejenom pro frézování drážek, ale také pro dělení materiálu, frézování dvojitou jednostrannou kotoučovou frézou, rohové frézování, čelní frézování, čelní frézování ze zadní strany, frézování složenými nástroji a kruhovou interpolaci.

Vyšší bezpečnost obrábění rovněž přispívá ke zvýšení produktivity. CoroMill 331 umožňuje výrobu přesných 90° rohů a dosažení vynikajících rychlostí úběru kovu, což z této frézy činí nejproduktivnější nástroj svého druhu.

Dalším z požadavků strojírenských podniků po celém světě je jednoduchá obsluha a použití. Z tohoto důvodu využívá fréza CoroMill 331 odpružené kazety s vroubkovanou styčnou plochou, které zaručují bezpečnost a umožňují snadné seřízení na požadovanou šířku. Kolík pro kontrolu rozsahu nastavení navíc výrobcům umožňuje vysoce precizní seřízení frézy potřebné pro dosažení přesných rozměrů drážky.

K dispozici je bohatý sortiment nástrojů s rozsáhlými možnostmi volby průměrů, šířek, poloměrů zaoblení rohů, geometrií břitových destiček a nástrojových tříd, jakož i široký výběr možností upnutí.

Sandvik Coromant

Společnost Sandvik Coromant, která je součástí celosvětové průmyslové strojírenské skupiny Sandvik, zaujímá vedoucí postavení v oblasti výroby nástrojů a nabídky odborných znalostí i řešení pro obrábění kovů, jimiž se řídí průmyslové standardy a inovace požadované kovozpracujícím průmyslem nyní, i pro další průmyslovou epochu. Podpora vzdělávání, rozsáhlé investice do výzkumu a vývoje i silné partnerství se zákazníky jsou zárukou rozvoje technologií obrábění, které přinášejí změny, udávají směr a určují budoucnost průmyslové výroby. Celosvětově společnost Sandvik Coromant vlastní více než 3 100 patentů, zaměstnává přes 8 000 zaměstnanců a své zastoupení má ve 150 zemích.
Podrobnější informace naleznete na www.sandvik.coromant.com nebo vstoupíte-li do diskuze na sociálních sítích.

Kontaktní údaje pro získání redakčních informací
Kontakt: Nikki Stokes – PR & Advertising – Sandvik Coromant
E-mail: nikki.stokes@sandvik.com